Followers

Tuesday, 8 July 2014

ROMBONGAN MEMINANG PRODUK SUPERB


>>ROMBONGAN MEMINANG PRODUK SUPERB<<

Alhamdulillah , Klik Klik Masyuukkk !!!

Harini my assistant @muhammadfaidzalzakariya kena pergi beli produk ajaib , sebab saya berada jauhhhhh di Muadzam Shah ..♡

Seronok tak terkata bila dapat meminang produk ajaib untuk tambah kesihatan diri dan orang lain.

Terima kasih sebab tolong saya ♡
Muhammad Faidzal Zakariya


Tapaw ! Tapaw !

Alhamdulillah, Yakinlah rezeki milik Allah ..  .. 

Berusahalah selagi mampu , anda gagal jika anda tidak berusaha. Order yang bakal diserahkan pada pelanggan Hebat !

Tahniah kerana memilih produk hebat !

Berjaya jual minyak enjin JTX GOLD harini ekoran motivasi dari Cikgu Joe, bukan laki jer yang boleh jual..saya pon boleh ! .. Hehe
Tq cikgu ♡ .

Hasil kerja En. Assistant .. Hehe , dia pun dah bermotivasi nak join bisnes sekali dek kerana order deras harini.

Syukur , tambahkan lagi pelanggan & 'business partner' hebat disekeliling saya Ya Allah .. Aaminn .

#ProjekSTG
#TerpaksaKayaDanBerjaya
#ProjekDuitRaya

PM_Whatsapp 0148228903 Nur Fatin Diyana Roslan /Muhammad Faidzal Zakariya untuk info.. ♡



Friday, 4 July 2014

Projek Duit Raya STG



6 Ramadhan

Assalammualaikum & Good Morning ,

Senyummm ... D.U.I.T ! ...

Walaupun terlewat bangun pagi tadi , tapI masih menjadi orang pertama yang masuk ke kelas ..  ..

Sharing with love ♡

#TerpaksaKayaDanBerjaya
#MindaMagnetRezeki
#ProjekDuitRayaStG
 




Thursday, 26 June 2014

Klik Klik Masyukkk $_$


Assalammualaikum 

Harini yana nak share Projek Duit Raya yang yana buat bersama team ! Ada sesiapa nak join ? Hee , Kalau nak duit raya meh lah join . Terhad kepada anda yang mata duitan sahaja ! Mueehh ~~ Sediakan modal untuk berniaga , pegang kata-kata ini " HIGHER RISK HIGHER RETURN "

>> Klik Klik Masyukkk $_$ << 

Selesai membersihkan mesin ATM untuk Projek Duit Raya tahun ni. Untungkan bila ada mesin ATM kat rumah , semuanya dihujung jari & boleh dibawa kemana-mana. 

Seronok menuntut ilmu perniagaan, juga berkongsi pendapat bersama rakan-rakan di #STG & diajar oleh mentor-mentor cemerlang yang sentiasa murah dengan ilmu.

Alhamdulillah , perniagaan berjalan lancar dengan adanya ilmu Super Power di #STG. Semangat tetap membara meneruskan misi #ProjekDuitRaya 2014 . Beraya sakanlah tahun ni kita.

Anda nak duit raya tak ?? 

Anda yang berniaga online , SILAKAN berminat untuk mengetahui tentang #PDR , confirm anda tak rugi menuntut ilmu bersama #STG. 

Sharing with love ♡

PM_Whatsapp : 0148228903 》 Diyana 《

#MenuntutIlmuItuIndah
#ProjekSTG
#ProjekDuitRaya

Wednesday, 18 June 2014

SECOLET REDAKAN PERIT ULSER MULUT



>> SECOLET REDAKAN PERIT ULSER MULUT <<

Kurang nutrien! penyebab Ulser! Saya salah seorang yang acap kali diserang ulser.

Kalau dulu.. Saya memang mudah kena ulser mulut , memang dalam sebulan mesti ada waktu yang akan kena Ulser, tak pernah miss pun dah macam rutin pulak kan ..

Syukur..dengan izin-NYA sekarang, masalah selesai. Saya sentiasa berteman BE untuk pulihkan derita ulser. Secolet jerr.. esoknya tak sempat nak mengembang pun Ulsernya taw .

Saya puas hati & seronok jadi pengguna tegar BE. Saya pastikan BE selalu ada bersama kerana dalamnya ada 1001 khasiat .

Terima kasih Allah. Terima kasih Ibu , kerana kenalkan saya dengan BE. Kalau ada yang nak tahu lebih banyak kebaikan BE , 

PM saya personal _0148228903 . 

https://www.facebook.com/nurfatindiyanaroslan

Sharing is caring ~



Sihat Cantik Perawan


BESTNYEEEE PROJEK DUIT RAYA BERSAMA STG!


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamu'alaikum

Harini yana nak update tentang project duit raya yang yana nak laksanakan ^_^ .. 
Kawan -kawan yang berminat , sila PM yana di facebook .. 
Lebih cepat & pantas boleh call .. Jum kita tambah duit raya sama-sama .. 


JALAN-JALAN AMBIL ANGIN PUN MASYUKKKK!

BESTNYEEEE PROJEK DUIT RAYA BERSAMA STG!

Yang bestnya..semua ONLINE! Memang sesuai dengan kebolehan saya la kan. Generasi Y. Semua di hujung jari!

Tak sabar nak melancarkan PDR! Ilmu buat duit dihujung jari. Tak sanggup nak menolak..memang rugi! Mentor saya kata..Siapa Buat dia Dapat!

SEMUA ORANG BOLEH..DUIT RAYA KAN..SIAPA NAK? PM_0148228903

KITA SEMBANG-SEMBANG..MASYUKK!

#ProjekSTG
Biz with pleasure
..TQ Allah
..TQ STG
..TQ PDR

Nah bagi cuci mata sikit tengok picture Yana nih ... :D








Friday, 6 June 2014

Semester Terakhir di Muadzam Shah , UNITEN


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamu'alaikum

Hi semua , semester akhir baru bermula .. Haih , sangat sibuk sekarang ni mencari rumah sewa dekat Muadzam Shah ni .. Warga blogger yang pernah di tempatkan di Muadzam Shah, Pahang mesti tahu macam mana susahya nak cari rumah sewa kat sini kan ? .. sobs.. sobs .. Apapun , chill je menghadapi dugaan & cabaran untuk semester akhir ni .. Dah puas mencari rumah sewa , akhirnya dapat juga rumah sewa kat Desa Dahlia 2 ni , haa payah nak carinya taw .. Penat berpindah randah , tapi tapi lepas ni anda - anda yang akan sambung pengajian kat sini dah senang nak cari rumah sewa , sebab perumahan kat bandar satelit dah buka :) .. So kalau nak sewa , cepat - cepat pergi cari sebelum orang lain ambil & rumah sewa kat sini sangatlah mahal .. Mengalahkan bandar besar , minimum sewa yang awak boleh dapat RM 750 ke atas .. Jadi  adik - adik yang bakal ke sini , atau akak & abang yang ditempatkan disini , anda di syorkan survey dulu yer kalau berniat nak sewa di Muadzam Shah ni .. Bilik sewa untuk perempuan senang nak cari , ada di bandar satelit .. Kalau rumah sewa , kena rajinkan diri tanya jiran sebelah rumah tersebut , sebab orang kat sini tak ramai yang nak letak SIGNBOARD untuk disewa .. Haa , last sekali , Yana memang berniat nak beli sebuah rumah kat Muadzam Shah ni , InshaAllah coming soon .. Aminn .. ^_^

Tuesday, 20 May 2014

Keajaiban semalam 21 Mei 2014


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamu'alaikum

Warga blogger , apa khabar anda semua ? Ingat lagi tak posting yana yang lepas .... ?? Hah ? tak tahu posting yang mana ? Hee ... Okay pergi check dekat blog achieve yer ... Harini 21 Mei 2014 , Ya Allah bahagianya rasa hati ... Baru minggu lepas Yana ke Seminar Minda Magnet Rezeki .. Alhamdulillah harini Allah makbulkan doa Yana . Harap- harap ada sahabat yang pergi sama , doa mereka juga dimakbulkan .. Aaminn .. 

Yana nak sharing apa yang buat yana rasa happy sangat ni .. Hee .. Sebenarnya , masa Yana ke MMR , Cikgu Apit kata kalau nak minta .. minta lah sekarang .. Minta sesuatu dari Allah dengan bersebab .. InshaAllah , Dia akan makbulkan ..  doa yang baik-baik semasa anda berada dalam MMR .. Dah beribu yang datang MMR , wish card mereka & doa mereka dimakbulkan . Jadi why not Yana cuba minta.. So , Yana pun mesej Mr.CoklatHaty masa tu .. Yana tanya apa yang dia nak , Yana nak tulis dalam wishcard .. Jadi dia cakap , doakan supaya dia murah rezeki & lain-lain .. :) .. 

Alhamdulillah , Allah itu Maha Berkuasa .. Dia makbulkan doa kami harini .. Segala kekusutan sebelum ni , semua dh terlerai .. Kami memang kebocoran duit dalam bulan ni , kesian Mr.CoklatHaty .. Tapi siapa sangka , duit gaji yang tertulis di slip dah jauh berbeza dengan duit yang Yana bank in pagi tadi .. Banyak kali Yana kira , betul ke banyak ni duitnya .. Kenapa dalam slip duitnya lain , banyak kali juga Yana tanya Mr.CoklatHaty .. Dia pun tak tahu yang duit gaji dia ada lebih dalam sampul tu .. Syukur Alhamdulillah .. Allah Maha Kaya .. :) .. InshaAllah ada rezeki , Yana nak bawak Mr.CoklatHaty ke MMR pula lepas ni ... Kalau ada yang rasa nak pergi , PM yana okey :)



Orang JOHOR & orang KUANTAN !!! 


Khas untuk anda yang memang berniat nak buat duit macam saya , guna FACEBOOK sahaja !!~~~

>> JADIKAN FACEBOOK ANDA MESIN ATM <<

||SEMINAR SPIRITUAL ONLINE MARKETING||
JB ~ SABTU INI ~ 10 TEMPAT SHJ TINGGAL
FRIENDs ~ FEEL FREE TO UNTAG ..MOGA POSTING INI MEMBERI MANFAAT KEPADA RAKAN2 KITA YG MEMERLUKAN...

Facebook adalah 'lubuk duit'. Dan, ramai yang sudah memulakan buat duit untuk side income dengan facebook, samada dengan teknik 'hentam keromo' ataupun pergi belajar teknik yang betul. Jika gunakan teknik 'hentam kromo', insyAllah hasilnya juga hentam-keromo..

Dikongsikan formula yang "TESTED & PROVEN", meledakkan sales daripada RM60,000/bulan ke RM3,000,000/bulan dalam masa 2 tahun sahaja.

SIAPA YANG WAJIB HADIR??
# Ade MODAL... tapi tak tau nak meniaga apa...
# Ade PRODUK... tapi tak tau nak pasarkan macam mana..
# Ade PASARAN... tapi "suam-suam kuku"...
# Ade SEMANGAT... tapi tak pandai promote (tak suka paksa orang)

APA YANG BAKAL ANDA PELAJARI>>
1- Teknik mudah, kurang teknikal dan FREE menjadikan FACEBOOK, mesin ATM anda, dan berpotensi menjana Pendapatan 4-5 Angka Sebulan daripada keselesaan rumah anda.
2- Teknik mudah 'make over' facebook anda supaya kelihatan lebih profesional sehingga kredibiliti anda meningkat dengan cepat. Kredibiliti meningkat, kepercayaan meningkat sehingga prospek anda ~ dari sekadar nak membeli terus minta untuk jadi agen dengan anda.
3- Teknik mudah mengayat (copywriting) posting yang 'memukau' dengan teknik NLP (Neurolingustic Programming) sehingga prospek anda 'merayu' ingin membeli dengan anda. Huru-hara bila produk putus stok..
4. Teknik mudah meledakkan jualan anda berganda-ganda dengan 'sales funnel', 'upsell' dan 'leverage'.
5- SPECIAL BONUS 1 !! Teknik mudah Pengurusan Kewangan ke arah 'money magnet' dan kebebasan kewangan. Ramai orang yang buat duit, tapi ramai juga akhirnya tak tahu duit itu pergi kemana. "Bukan banyak duit baru diurus, tapi dengan menguruslah, duit jadi banyak."
6. SPECIAL BONUS 2 ~ senaman ringkas tapi berkesan untuk mereka yang bekerja di depan komputer - dr Seminar Antarabangsa Pakej Quantum Leap T Harv Eker.

MAAF, tak semua boleh hadir, anda perlu ada 5 syarat berikut =>>
... 'mata duitan'... :):):)
.......ada akaun facebook
...tahu nak 'COPY & PASTE'
......tahu guna powerpoint.
...sedia di 'coaching' dan dibimbing hingga berjaya.

TERDEKAT ~ SUKACITA DI JEMPUT KE....

SEMINAR FB GENIUS - (JB)
TARIKH : 24 MEI 2014 (SABTU)
LOKASI : HOTEL NEW YORK, JOHOR BAHRU
MASA : 8.30pagi-6.00ptg (Pendaftaran 8.00pagi)
* DAFTAR SEGERA kerana tempat adalah TERHAD!!

YURAN SEMINAR>>
Hanya RM345 SPECIAL OFFER>> 10 TEMPAT SAHAJA!!
YA! Utk 10 tempat berbaki di Johor Bahru, potongan hampir 60%. Anda hanya perlu membayar sebanyak RM125 sahaja. Kenapa? Tak percaya sebab murah sangat?!! YA, HANYA RM125.

CEPAT!! DAFTAR SEKARANG!!!
Jika mendaftar HARI INI Anda Hanya Perlu Bayar RM125 SAHAJA
Jom sertai kami..
Start to LEARN today and start to EARN everyday..
SEMINAR FB Genius...
SEMBANG2... MAHSYUKKK...!!!
"UPGRADE ILMU LUASKAN REZEKIMU"
PM NOW FOR MORE FREE INFO AND OFFER!!
014822903 - Yana


Saturday, 17 May 2014

Seminar Rezeki Jana Pendapatan Lumayan


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamu'alaikum

Berakhir aktiviti untuk menimba ilmu hari ini ... :) .. Haa? nak tahu aktiviti apa ? Harini diyana ke aktiviti Seminar Minda Magnet Rezeki bersama dengan ibu bapa , sahabat sahabat yang ingin belajar cara menambah ilmu dalam bidang bisnes . Preview Seminar Minda Magnet rezeki di Kuantan , inilah pertama kali team STG buat disini .. Alhamdulillah sambutan yang sangat luar biasa daripada penduduk Kuantan , masing masing datang dengan penuh semangat untuk menuntut ilmu .. Alhamdulillah , syukur dipertemukan dengan insan-insan luar biasa yang punya semangat untuk merubah hidup dari biasa-biasa ke luar biasa ! Semoga makin ramai lagi anak muda yang berminat untuk join bidang networking .. Amin .. Mari tengok group Diyana dulu :) ..


Inilah group yang membantu Diyana  bergerak aktif dalam bidang online marketing , tanpa mereka Diyana tak akan dapat belajar & menyedut Ilmu marketing ... Terima Kasih mentor Puan Aisha Huri , yang sentiasa membimbing anak-anak buah untuk meningkatkan income setiap bulan .. 


Inilah ayah & ibu , yang sama-sama berganding bahu dalam meningkatkan ekonomi kami sekeluarga .. Minda Magnet Rezeki membantu kami mengeratkan hubungan kekeluargaan , disamping menjana pendapatan 5 angka tiap bulan .. Terus terang Yana katakan , makan gaji .. memang takkan cukup untuk tampung hidup dalam keadaan ekonomi sekarang ni .. Jadi , jika anda inginkan perubahan teruskan menimba ilmu , teruskan membaca perkongsian yana .. InshaAllah , tanpa paksaan anda akan berminat untuk join bisnes Networking yang akan membantu anda menjana pendapatan 5k sebulan .. :)  Terima Kasih mentor-mentor ..


Ramai sangat yang join sampai yana pun terpaksa berdiri .. :) .. Alhamdulillah , rezeki itu datang dari Allah SWT . Kita hanya perlu berusaha & berdoa .. Yakin bahawa rezeki itu ada untuk semua .. :)



Wednesday, 14 May 2014

Tips Penjagaan Rambut


Terkadang kerana terlalu sibuk dengan pekerjaan atau urusan rumah tangga, Anda tak punya waktu untuk merawat rambut. Padahal, rambut adalah mahkota setiap wanita yang penting untuk menambah rasa percaya diri Anda.

Berikut tip yang perlu diperhatikan untuk menjaga kilaun rambut Anda:

1. Trim atau rapikan rambut 4-6 minggu sekali untuk membuang ujungnya yang kering dan pecah-pecah. Hal ini juga agar potongan rambut tetap terjaga.

2. Gunakan sampo khusus untuk rambut yang diwarna. Hindari menggosok rambut terlalu keras semasa meramas, dan minimalkan penggunaannya. Misalnya meramaslah 2-3 hari sekali.

3. Gunakan conditioner khusus untuk rambut yang di warna. Fokuskan pada bahagian hujung rambut dan bilas hingga bersih.

4. Gunakan sikat bergerigi jarang untuk meminimalkan kerosakan rambut.

5. Gunakan hair dryer apabila rambut hampir kering. Semakin panas dan lama Anda menggunakanhair dryer, akan menambah risiko rosaknya rambut.

6. Gunakan hair dryer dan sikat ketika menyikat a rambut, hindari hot roller dan curling iron.

7. Minimalkan penggunaan produk styling, seperti mousse, gel dan hair spray, kerana dapat 
   memudarkan kilaun rambut.

8. Hindarkan rambut dari zat kaporit. Misalnya sebelum berenang basahi dulu rambut. Setelah usai berenang, bilaslah sebersih mungkin. Hindari juga sinar matahari langsung.

9. Jangan lakukan rebonding atau pengeritingan setelah rambut diwarna, kerana proses kimia yang berulang-ulang akan menyebabkan kerusakan fatal pada rambut.

10. Gunakan produk-produk perawatan untuk mencegah rambut gugr, misalnya vitamin atau serum khusus untuk menguatkan akar rambut.



Monday, 12 May 2014

Segmen Blogger Aktif


Anda masih aktif berblogging ?
Jom sertai segmen mudah ni.
Tak pasal-pasal dapat traffic free, follower free .
yang paling penting blogger's friendship


klik banner untuk join the community :D 

good luck !









Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com


Assalamualaikum




Buat julung kalinya mama melancarkan Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com disertai  beberapa para sponsor yang hebat dengan menawarkan beberapa ganjaran yang menarik kepada para pemenang. 

Follow Blog :


Like Page :



Syarat utama :
  1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com
  3. Copy coding yang telah disediakandan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.
  4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.
  5. Giveaway ini akan berlangsung pada 10 Mei pukul 12 tengahari dan berakhir pada 20 Mei 2014 pada  12 tengahari juga.
  6. Pemenang akan diumumkan pada 25 Mei 2014 berdasarkan random

Hadiah Giveaway :
  • Tasbih Pearl x 10 pemenang 
  • Wang tunai RM 30 x 1 pemenang
  • Top up bernilai RM 5 x 5 pemenang
  • Tudung bawal berserta brooch x 1 pemenang
  • Senaskah Tafsiran Pimpinan Ar rahman x 1 pemenang
  • Sticker Homemade (2 sticker) x 1 pemenang
  • Keychain Penyu x 5 pemenang
  • Hadiah Misteri x 2 pemenang
  • Kain Baju Kurung 4M  dan Goodie beg bersama accesories x 1 pemenang
  • Tudung Bawal Plain x 2 pemenang
  • 3 Pin Tudung by Pin2it by NeenaAnuar x 3 pemenang
  • Buku Terbitan Ana Muslim bernilai RM 100 x 1 pemenang
  • Bedak Sejuk Azza's Gold Powder x 1 pemenang

Nota :

34 pemenang di cari, di harap giveway ini akan mendapat sambutan dengan meriahnya. Sekian, terima kasih.

" Birthday Boy Day Out "


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamu'alaikum


#Birthday Boy Part 1

10 Mei 2014 , selesai birthday party Mr.CoklatHaty , Kila & Epul .. Nak save cost punya pasal, so celebrate terus tiga-tiga sekali ... :) .. Since ni first time birthday party with Mr.CoklatHaty, so kena buat y special sikitlah .. Lepas ni , tak delah nak special sangat .. Heee ^_^ .. Birthday ni kami sambut kat Teluk Chempedak , coz kat situ je y mudah untuk adik-adik ni datang celebrate sebab ada khidmat Rapid Kuantan. Thanks Rapid Kuantan coz hantar kawan2 kami ke sini ..  Tema kek this year ,SPONGEBOB SQUAREPANTS , sila lihat bawah :D ..


Comel dak kek kami ? Fatin beli kat Kedai kek Sungai Wang at Jalan Besar , Kuantan .. Tahu dak kat mana ? alah , yang kat depan pejabat post kuantan tu ... Haa , kat situ lah ... Mula-mula kami nak beli kek biasa-biasa je , tiba-tiba terpandang pulak kek ni ... Macam comel je kan ,, so fatin pilih ni lah untuk encik boyfriend .. Cadangnya nak request kek kereta , tapi tak sempat pulak .. then tak perlah , proceed dengan kek chumel ini .. 


Haa now tengok yang ini pulak , nilah birthday boy Muhammad Faidzal Bin Zakariya a.k.a Mr.CoklatHaty .. Kami buli dia panggang ayam , ingat birthday boy boleh duduk bersenang-lenangkah ? Jom tengok persiapan yang lain-lain pulak untuk mereka .. :) Menu untuk lunch , BBQ , Nasi Putih & gula-gula .. Mujur bawak nasi , kesian adik-adik yang datang tu lapar .. 


Ini sebahagian dari rakan-rakan yang datang , mereka tengah preparation untuk belon belon di belakang sana .. :)  Chumel kan belon belon tu ... Thanks to cousin Siti Kyla , Hana Zety kerana mengeluarkan angin anda untuk belon tersebut .. Fatin memang suka ade belon-belon masa birthday ni, rasa macam tak seronok kalau birthday tak da belon ... Tapi lain orang , lain citarasanya kan :D 




Taa daa , dah siap dah ballon yang diorang tiup tadi , posing dulu kejap sebelum belon-belon ini diletupkan oleh kami ... penat juga nak siapkan ballon ni .. mujurlah ada kakitangan yang nak bantu ... Disebalik belon belon itu , ada beberapa belon yang kami isi tepung .. Haha , tunggu gambar seterusnya.


The gurl , gambar yang lain tak tahu lepas mana , ada 18 orang .. tapi yang ada dalam gambar sikit je pulak .. Maaflah ya , tak sempat nak ambik gambar semua.. Nanti sharing kat akak okee :)


Yaaa , ini adalah sesi membaling tepung tepung ... Habis semua bertepung dan ber kek .. Boleh buat cekodok dah masing masing ... Ini Mr.CoklatHaty, dari coklat dah jadi putih tepung gomak ... Haha, habis kena sakat dengan kami semua .. ini dah bersih sikit , sebab nak makan .. Gambar sebelumnya masing-masing tak sempat ambil , terleka pula main tepung .. dengan cameramen sekali kena tepung.. 


Ini , first time bagi hadiah birthday kat Mr.CoklatHaty ... Apatah dia tengok macam tu ??@_@ sebenarnya dia dah tahu hadiahnya apa (pandai dia teka) .. Jadi takdelah nak surprise sangat , tapi sebab dia cakap first time dia dapat hadiah dari girlfriend, so dia excited .. jadi Fatin pun buat-buatlah bungkus cantik cantik bagi nampak macam hadiah sikit .. Hee


Ini kelas belajar ballon .. diajar oleh cikgu natasha .. Haha , macam terkena pula time snap gambar ni ..


Ini team apa tak tahu , berjanji pakai baju NIKON not original pulak ni .. Sambil jalan , sambil posing ..


Mr.CoklatHaty , hee pandai main gitar rupenya ... ingatkan tak pandai ... erkk .. Pandai ker ? 

##Birthday Boy Part 2


Next , dah siap birthday party at Teluk Chempedak .. Balik rumah tidur lah ... Z_Z .. Hee , sebab dah kepenatan . Pukul 4 petang kami "Hangout" semula lah .. Menuju ke Xanax Karoke at Kompleks Teruntum ... Haa , perut lapar juga nih .. sambil karaoke sambil makan .. Boleh tahan sedap juga makanan kat Xanax Karoke ... Tak menyesal order , Thank you sebab Masak sedap yer :) .. Before balik , posing dululah walaupun dalam lampu biru-biru ni ... Semua ini , my cousin .. Hee nasiblah Mr.CoklatHaty , my cousin memang majoritinya perempuan ... 


##Birthday Boy Part 3


Next destination , bola sepak time ...Pahang vs Selangor .. Lama dah rasanya tak menjejakkan kaki ke Stadium Darul Makmur .. Hari ini kami ke sini lagi menonton bola sepak .. Walaupun kalah , takpa kami masih tetap penyokong setia ..



Last picture , selfie before ke Taman Esplanade .. Hokay , dah penat .. Habis cerita untuk hari ini .. :) Mr.CoklaHaty kata dia happy sangat untuk tahun ni .. :) .. Btw , Happy Birthday Mr.CoklatHaty saya :) .. InshaAllah kalau jodoh kita panjang , tahun seterusnya masih boleh sambut bersama .. Amin :)





Thursday, 8 May 2014

Secret behind your birthday date ! Happy Reading


Hi blogger , let see if it work for you ..


If U were born on the 1st, 10th, 19th, 28th of any month U r number 1….
If U were born on the 2nd, 11th, 20th, 29th of any month then U r number 2…
If U were born on the 3rd, 12th, 21st, 30th of any month then U r number 3…
If U were born on the 4th, 13th, 22nd, 31st of any month then U r number 4…
If U were born on the 5th, 14th, 23rd of any month then U r number 5…
If U were born on the 6th, 15th, 24th of any month then U r number 6…
If U were born on the 7th, 16th, 25th of any month then U r number 7…
If U were born on the 8th,17th,26th of any month then U r number 8…
If U were born on the 9th,18th,27th of any month then U r number 9

Number 1
You are smart, straight talking, funny, stubborn, hardworking, honest,Jealous on competing basis, kind hearted, angry, friendly, authorities, Famous person… always want to be and regarded as first on people position, they are often like to be independent, will never be under others, self confident people!
You are most likely to fall in love in the younger age, but will get marry when you mature! You are likely to have problems with people who have opposite views
And you are most likely to take revenge over your enemies in a long time basis. You are a spender, but you will have a good profession in the future.
If you are guy you will be very popular that everybody will have mental attraction and respect at you. You can go anywhere from the local shop to the heart of the parliament because you are positive and well talented in numerous issues!! But in your life you will always have some people who will work hard to bring you & your name down. This is undercover!! Coz of your smart behavior you will be hated by some people too…
Your family life is very cool, you will have a very nice partner & wonderful children… You are pioneer, independent & original…
Your best match is 4,6,8 good match is 3,5,7 !!!

Number 2
No matter what, you will be loved by every one coz your ruler is the moon and every one loves the Moon. Well.. You are a person who day dream a lot, you have very low-self confidence, you need back up for every move in your life, you are very much unpredictable. Means you do change according to time and circumstances, kind a selfish, have a very strong sense of musical, artistic talent, verbal communication.
Your attitudes are like the Moon, comes to gloom and fade away so everybody can expect changes in you. You can be a next Mahatma Gandhi who does peace love or you can be a Hitler who wants to destroy the man kind and peace (I mean in the community and your own home).
If you really have a deep thought about your own believe in God you can feel the difference which will make you stronger! Most of the time your words are a kind of would be happening true! So without any knowledge you can predict the situation. You will become poets, writers, any Artistic business people!
You are not strong in love, so you will be there and here till you get marry.. If U r a girl you will be a responsible woman in the whole family. If U r a man you will involve in fights & arguments in the family or Vice-versa. Means you will sacrifice your life for the goodness sake of Your family…You are gentle , intuitive with a broad vision, a power behind the scenes, well balanced People!!!
Your best match is 2 ,5 ,9 no other people can put up with you !!!

Number 3
You are a person of hard hearted, selfish most of the times, religious, loves to climb up in your life. You always tend to have lots of problems within your family in the early stages but you will put up with everything.. You have the strong word power, pretty happy face.. So wherever you go always you have got what you wanted!!! And from the birth always wanted to work hard in order to achieve something.. You will not get anything without hardwork! When you reach a man/ woman age you want other younger once to listen to you because you want younger people to respect people older than them. You do set so many examples to others.
Generally you are not a cool person. It’s not easy thing dealing with you. A tough player you are! But once you like someone’s attitude then here you go, what can I say? It will be a lasting friendship. You always have respect from others.
Your life seems to have lots of worries and problems but sure they won’t be long.. you will always have brilliant kids!!! You love the money a bit too much so temptation will push you to endless trying and trying.. If you are a guy then it’s over. Looking after your family and help friends, so you will spend a life time just being generous and kind (except 21st born men). And number 3s you will
be such an example of how to be in the culture & life!!! If you are girl then you have good character and culture & hardworking attitude. You always follow.
You are a freedom lover, creative, ambition focused, a person who brings beauty , hope & joy to this world!!!
Your best match 6 ,9. Good match 1 ,3 ,5 !!!

Number 4
You are very stubborn too, very hard working but unlucky in important matters in life, very cool, helpful, you have rough word power.. Might put lots of people away from you, you may cause nuisance to others if you are a man, and you often understands others and their problems well. If you are a girl you are very good with studies and arts. If you are a guy you spend most of the time after girl friends (almost) at times, you will have sort of too much fun life with mates & girls. Your friends will spend your time & money and get away with their life and you will become empty handed and don’t know what to do… So be careful!! You love to spend anyway!!!
Your good will is you are always there to help family and friends. Tell you what you people are little gem! s, specially the girls.. You always fall in love in younger age as well. You often live with disappointments, for an example you have got a degree in some thing… but you will be unemployed.. or will do very ordinary jobs.
But you will take care of your family very well…All you need to be careful of people who will take advantage of your kind heart. And beware of your relations too..
You are radical, patient, persistent,a bit old-fashioned, you live with foundation & order…
Your best Match 1, 8. Good match 5 ,6 , 7 !!!

Number 5
You are very popular within the community, you can get things done by just chatting..to even enemies! You have a pretty good business mind, you are often have no-idea what is today is like, or tomorrow is like, you are a person who does anything when your head thinks “lets do this”. You will be famous if you open up a business, get involve in share dealings, music etc.. Very popular with sense of humor ,you are the one your friends and families will always ask for help, and you are the one actually get money on credit and help your friends. You will have more than 1 relationship, but when u get settle down you will be a bit selfish anyway. Coz your other half will have a pretty good amount of control in you, be careful! You tend to go for other relationships! Contacts even you are married at times ‘coz your popularity..
You are someone who get along with anyone coz the number 5 is the middle number.. Changes & freedom lovers you are! You are an explorer with magic on your face. You learn your life through experience and it’s your best teacher!!!
Your best match 1 ,2 ,9. Good match 6 ,8 !!!

Number 6
Ooopppss..you are born to enjoy.. You don’t care about others. I mean you are always want to enjoy your life time, you are a person.. You will be very good in either education or work wise or business management! You are talented, kind (but with only people who you think are nice), very beautiful girls and guys, popular and more than lucky with anything in your lives. All the goodness does come with you. Your mind and body is just made perfect for love.
You are lovable by any other numbers. But if you are a number 6 man, you will experience kind of looks from most girls and will involve in more than few relationships until you get married. If you are girl, most of you will get marry/engaged early. You are a caring person towards your family & friends .
If you miss the half-way mark then you are about to suffer physically and mentally. Generally you will lead a very good inner-home happiness with nothing short of. You are a person of compassion, comfort & fairness, domestic responsibility, good judgment, and after all you can heal this world wounds to make peace for every life coz you have the great power of caring talent to make this world of love one step further…
Your best match 1, 6, 9. Good match 4, 5 !!!

Number 7
You have got the attraction to anyone out there, you are realistic, very confident, happy, such a talented individual with your education, music, arts, singing, and most importantly acting too. You have real problems with bad temper! If you are a girl, you are popular with the subjects listed above.
You give up things for your parents. I mean you value your family status a lot, you will be in the top rank when you reach a certain age. If you are a guy you are popular with girls, you are a very talented too. Most of the number 7s face lots of problems with their marriage life.
Only a very few are happy. You have everything in your life, but still always number 7s have some sort of unfullfilness, such worries all their lifetime.
It’s probably the Lord given you all sort of over the standard humans talents and you are about to suffer in family life. So you need to get ready looking for a partner rather than waiting. If you don’t, then you might end-up single. So take care with this issue, ok?
You are wonderful, friendly, artistic, happy person.. You are born to contribute lots to this world!!!
Your best match is 2. Good matches are 1,4 !!!

Number 8
You are a very strong personality, there’s no one out there will understand you. You are very good at pointing your finger at some thing and say “this is what”.
You are more likely to suffer from the early ages. I mean poverty. If your times are not good you might lose either of your parent and end up looking after your entire family. You often suffer all the way in life.
The problems will not allow you to study further, but you will learn the life in a very practical way. You are the one who will fight for justice and may die in the war too. You are normally very reserved with handful of friends and most of the time live life lonely and always prepared to help others.
Well. once you get married (which is often late) then your bad lucks will go away a bit and you! u become safe. You will face un-expected problems such as :
the error, government, poisonous animals, accidents.
You are some one with great discipline, persistence, courage, strength which will take you to success. You are a great part of a family team. You are a fighter!
Your Best match 1 ,4, 8. Good match 5 !!!

Number 9
Hey…you guys are the incompatibles people in the world. You are so strong, physically and mentally… You are often have big-aims. You will work hard and hard to get there. Normally you suffer in the early age from family problems and generally you will have fighting life.. But when you achieve what you have done, it’s always a big task you have done! You are so much respected in the community, you are a person who can make a challenge and successfully finish the matter off.
You are very naughty in your younger age, often beaten up by your parents and involve in fights and you seemed to have lots of injuries in your life time. But when u grow you become calm and macho type.
Love is not an easy matter for you. You are good in engineering or banking jobs coz people always trust you.
Your family life is very good, but will have worries over your children.
Your such qualities are humanitarian, patient, very wise & compassionate.
You are born to achieve targets and serve every one all equally without any prejudice.
You are totally a role model to anybody in the world for a great inspiration.
Your Best match 3, 5, 6, 9. Good match 2

Cute Bunny Holding Heart