Followers

Monday, 12 May 2014

" Birthday Boy Day Out "


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamu'alaikum


#Birthday Boy Part 1

10 Mei 2014 , selesai birthday party Mr.CoklatHaty , Kila & Epul .. Nak save cost punya pasal, so celebrate terus tiga-tiga sekali ... :) .. Since ni first time birthday party with Mr.CoklatHaty, so kena buat y special sikitlah .. Lepas ni , tak delah nak special sangat .. Heee ^_^ .. Birthday ni kami sambut kat Teluk Chempedak , coz kat situ je y mudah untuk adik-adik ni datang celebrate sebab ada khidmat Rapid Kuantan. Thanks Rapid Kuantan coz hantar kawan2 kami ke sini ..  Tema kek this year ,SPONGEBOB SQUAREPANTS , sila lihat bawah :D ..


Comel dak kek kami ? Fatin beli kat Kedai kek Sungai Wang at Jalan Besar , Kuantan .. Tahu dak kat mana ? alah , yang kat depan pejabat post kuantan tu ... Haa , kat situ lah ... Mula-mula kami nak beli kek biasa-biasa je , tiba-tiba terpandang pulak kek ni ... Macam comel je kan ,, so fatin pilih ni lah untuk encik boyfriend .. Cadangnya nak request kek kereta , tapi tak sempat pulak .. then tak perlah , proceed dengan kek chumel ini .. 


Haa now tengok yang ini pulak , nilah birthday boy Muhammad Faidzal Bin Zakariya a.k.a Mr.CoklatHaty .. Kami buli dia panggang ayam , ingat birthday boy boleh duduk bersenang-lenangkah ? Jom tengok persiapan yang lain-lain pulak untuk mereka .. :) Menu untuk lunch , BBQ , Nasi Putih & gula-gula .. Mujur bawak nasi , kesian adik-adik yang datang tu lapar .. 


Ini sebahagian dari rakan-rakan yang datang , mereka tengah preparation untuk belon belon di belakang sana .. :)  Chumel kan belon belon tu ... Thanks to cousin Siti Kyla , Hana Zety kerana mengeluarkan angin anda untuk belon tersebut .. Fatin memang suka ade belon-belon masa birthday ni, rasa macam tak seronok kalau birthday tak da belon ... Tapi lain orang , lain citarasanya kan :D 




Taa daa , dah siap dah ballon yang diorang tiup tadi , posing dulu kejap sebelum belon-belon ini diletupkan oleh kami ... penat juga nak siapkan ballon ni .. mujurlah ada kakitangan yang nak bantu ... Disebalik belon belon itu , ada beberapa belon yang kami isi tepung .. Haha , tunggu gambar seterusnya.


The gurl , gambar yang lain tak tahu lepas mana , ada 18 orang .. tapi yang ada dalam gambar sikit je pulak .. Maaflah ya , tak sempat nak ambik gambar semua.. Nanti sharing kat akak okee :)


Yaaa , ini adalah sesi membaling tepung tepung ... Habis semua bertepung dan ber kek .. Boleh buat cekodok dah masing masing ... Ini Mr.CoklatHaty, dari coklat dah jadi putih tepung gomak ... Haha, habis kena sakat dengan kami semua .. ini dah bersih sikit , sebab nak makan .. Gambar sebelumnya masing-masing tak sempat ambil , terleka pula main tepung .. dengan cameramen sekali kena tepung.. 


Ini , first time bagi hadiah birthday kat Mr.CoklatHaty ... Apatah dia tengok macam tu ??@_@ sebenarnya dia dah tahu hadiahnya apa (pandai dia teka) .. Jadi takdelah nak surprise sangat , tapi sebab dia cakap first time dia dapat hadiah dari girlfriend, so dia excited .. jadi Fatin pun buat-buatlah bungkus cantik cantik bagi nampak macam hadiah sikit .. Hee


Ini kelas belajar ballon .. diajar oleh cikgu natasha .. Haha , macam terkena pula time snap gambar ni ..


Ini team apa tak tahu , berjanji pakai baju NIKON not original pulak ni .. Sambil jalan , sambil posing ..


Mr.CoklatHaty , hee pandai main gitar rupenya ... ingatkan tak pandai ... erkk .. Pandai ker ? 

##Birthday Boy Part 2


Next , dah siap birthday party at Teluk Chempedak .. Balik rumah tidur lah ... Z_Z .. Hee , sebab dah kepenatan . Pukul 4 petang kami "Hangout" semula lah .. Menuju ke Xanax Karoke at Kompleks Teruntum ... Haa , perut lapar juga nih .. sambil karaoke sambil makan .. Boleh tahan sedap juga makanan kat Xanax Karoke ... Tak menyesal order , Thank you sebab Masak sedap yer :) .. Before balik , posing dululah walaupun dalam lampu biru-biru ni ... Semua ini , my cousin .. Hee nasiblah Mr.CoklatHaty , my cousin memang majoritinya perempuan ... 


##Birthday Boy Part 3


Next destination , bola sepak time ...Pahang vs Selangor .. Lama dah rasanya tak menjejakkan kaki ke Stadium Darul Makmur .. Hari ini kami ke sini lagi menonton bola sepak .. Walaupun kalah , takpa kami masih tetap penyokong setia ..



Last picture , selfie before ke Taman Esplanade .. Hokay , dah penat .. Habis cerita untuk hari ini .. :) Mr.CoklaHaty kata dia happy sangat untuk tahun ni .. :) .. Btw , Happy Birthday Mr.CoklatHaty saya :) .. InshaAllah kalau jodoh kita panjang , tahun seterusnya masih boleh sambut bersama .. Amin :)





No comments:

Cute Bunny Holding Heart